Održana je još jedna tradicionalna manifestacija Dan polja kukuruza u Bc Institutu d.d. u Rugvici. Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio Đuro Lukić direktor marketinga i predsjednik Uprave dr. sc. Ivica Ikić koji je sve okupljene srdačno pozdravio. Najavljene četiri prezentacije održali su dr. sc.  Mirko Jukić, dr. sc. Katarina Jukić, Đuro Lukić direktor marketinga te direktor Sektora za sjemenarstvo, Kristijan Puškarić, mag. ing. agr, nakon čega su svi okupljeni pozvani na obilazak demostracijskog pokusa BC hibrida kukuruza kao i edukativno – zabavne igre koje je predvodila dr. sc. Katarina Jukić.
Bila je predstavljena cijela paleta BC hibrida kukuruza, počevši od etabliranih, provjerenih i nadaleko poznatih perjanica asortimana pa sve do izuzetno kvalitetnih noviteta koje BC Institut nudi.  
Dr. sc. Mirko Jukić kazao je kako  Institut zadnjih desetak godina intenzivno i mukotrpno radi kako bi u raznim temperaturnim ekstremima te vremenskim nepogodama kao i raznim drugim stresnim faktorima za kukuruz razvio sorte koje daju visoke i kvalitetne prinose.
Predstavljeni su novi kvalitetni hibridi kukuruza iz grupe FAO 300: BC 323, THRILLER, ALIBI, zatim iz grupe FAO 400: BC 424, BC406,  te iz grupe FAO 500 hibrid kukuruza BC525.
Od novih hibrida kukuruza predstavljeni su TRIO, INSTRUKTOR, BC415, BCEH502 te BCEH503.
Predstavljena je BC ponuda strnih žitarica za nadolazeću sjetvu, na koju je BC Institut izrazito ponosan te koja iz godine u godinu bilježi rast na domaćem i stranom tržištu.
Obilazak polja predvodio je predstojnik Zavoda za kukuruz mr. sc. Zdravko Kozić. 
Dan polja se nastavio uz svečani ručak u obližnjem restoran, a Bc Institut je pozvao sve okupljene na još ljepši i uspješniji „Dan polja“ dogodine, te se zahvalio svim posjetiteljima i prijateljima na odazivu i lijepom druženju.

 

 

 

 src=

 

 src=

Prethodni članakUporni troskot na polju i suzbijanje
Sljedeći članakKako i može li se iz koštica limuna i naranči uzgojiti dobre sadnice koje plodonose?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.