Od 21. do 23. travnja, Baška će ponovo oživjeti u živim bojama raznolikog cvijeća. Sedmi po redu bašćanski festival cvijeća održat će se na već poznatoj lokaciji, parku između hotela Corinthia i Atrium Residence Baška, a sadržavat će edukativne, kulturne, kreativne, izložbene, ekološke i prodajne komponente.

Na sajmu će se predstaviti proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske, osiguravajući tako veliku mogućnost izbora za svačiji ukus i potrebe – sadnice cvijeća, ukrasno i začinsko bilje, aromatično bilje, lončanice – dakle svo bilje kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu! Uz bogatu ponudu raznovrsnog ukrasnog cvijeća i bilja, sami proizvođači izvor su svekolikog znanja i korisnih savjeta o uzgoju cvijeća i uređenju okoliša, kako za znalce, tako i za one koji tek započinju sa svojim cvjetnim aktivnostima. S obzirom na to da svaku sadnicu prate od najranijeg stadija, ne propustite priliku od njih saznati sve tajne uspješnog uzgoja, iz prve ruke.

Već tradicionalno, festival cvijeća službeno će otvoriti naši najmlađi sudionici, pjesmom i plesom slaveći proljeće. U petak svojim pljeskom podržite nastup mlađe folklorne skupine KD “Šoto”, polaznike DV “Katarina Frankopan” Baška i školskog zbora OŠ “Fran Krsto Frankopan” Baška, a potom razgledajte i izložbu likovnih radova učenika 1. – 4. razreda!

Dok odrasli odabiru nove cvjetne ukrase za svoje domove, naši najmlađi bit će u kreativnom raspoloženju, razvijajući pritom ekološku svijest i ljubav prema prirodi. U subotu ih tako očekuje slikarska radionica “Dih mora”, pod vodstvom akademske umjetnice i učiteljice Klare Rabenseifner Miljević. Ova kreativna radionica za druženje i likovnu kulturu, u kojoj će polaznici naučiti nešto o likovnim tehnikama, ali i recikliranju te prirodnim pronađenim materijalima, zbog ograničenog broja sudionika održat će se u dva termina, kako bi svi zainteresirani mališani imali priliku sudjelovati.


U popodnevnim satima slijedi ekološka radionica izrade cvjetova od recikliranog materijala, pod vodstvom kreativnog dvojica Roka Pečarića i Franciske Gluhak. Nedjelja je rezervirana za cvjetnu radionicu izrade vjenčića za glavu, od kombinacije mediteranskog bilja i svježeg cvijeća, pod vodstvom međunarodne cvjetne dizajnerice Christine Cianci Žerić.

Kako svoju kreativnu stranu ne bi izražavali samo najmlađi, ove godine organizirane su i radionice za odrasle. Slikarske radionice Art&Cheers, pod vodstvom akademskih umjetnica Zorice Andrić i Josipe Baljak, namijenjene su svima onima koji se žele zabaviti, uživati u dobrom društvu, kreativnom stvaranju i pozitivnoj atmosferi!

Kao i svih godina do sada, cilj Baške rožice, koju organiziraju Turistička zajednica općine Baška i Udruga Projekt, je poticanje mještana na uređenje okućnica i balkona i širenje svijesti o utjecaju hortikulturnog uređenja na privlačnost destinacije. Upravo će iz tog razloga sajam cvijeća, koji svake godine privuče mnoštvo posjetitelja koji traže inspiraciju za uređenje svoga doma i okućnice, biti dostupan tijekom čitavog festivala, od petka do nedjelje!

PROGRAM PRONAĐITE NA LINKU

http://www.ala-su.com/dogadjanja/baska_rozica

Za pravodobne informacije i obavijesti pratite Facebook stranicu Visit Baška i Facebook event Baška rožica

Prethodni članakSigurna i održiva proizvodnja hrane u Hrvatskoj
Sljedeći članakNeiskorištena prilika za hrvatsko pčelarstvo
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.