Opatija u vrtnom izdanju ponovno će okupiti ljubitelje vrtlarenja, kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin autentični je opatijski festival koji će se održati od 26. do 28. travnja u Parku Angiolina. Posjetitelje očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, radionice namijenjene djeci i odraslima te predstava za djecu.

Prekrasno cvijeće, unutarnje bilje i kaktusi moći će se kupiti u rasadniku Parka Angiolina tijekom čitavog vikenda – u petak 26. travnja od 12 do 19 sati te u subotu 27. i nedjelju 28. travnja u razdoblju od 8 do 19 sati.

Udruga Žmergo održat će Ekološku radionicu namijenjenu najmlađima koja će se u rasadniku Parka Angiolina održati u subotu i nedjelju od 9 do 10:15 sati, a čiji je cilj otkriti čari vrtlarenja, ali i naučiti mališane kako se „starta“ sa presadnicama cvijeća i povrća.  

U terminima od 10:30 do 12 sati te od 14 do 15:30 sati, subota i nedjelja u rasadniku Parka Angiolina rezervirane su za dvije radionice u izvedbi stručnog dvojca pod imenom Dnevna doza biljaka. Oni koje privlači egzotično bilje, moći će sudjelovati u radionici Kokedame, a ljubitelji biljnih terarija imat će priliku izraditi vlastiti na radionici Vrtovi u Boci.

Glazbeni paviljon će u subotu i nedjelju od 13 do 14 sati one najmlađe očarati interaktivnom predstavom „Pričom te zovem“ u izvedbi Margarete Peršić, a uz Urbane šumare, od 15 do 18 sati, „mali avanturisti“ moći će se okušati u zip line-u i osnovama alpinizma kod centralne livade Ville Angioline.

Prekrasni parkovi najljepša su atrakcija našeg grada, a u njima već 180 godina uživaju Opatijci i njihovi gosti. Upravo se zato Đardin, kao festival posvećen cvijeću, bilju i vrtlarenju, savršeno uklopio. Rezultat je to kvalitetne suradnje Parkova Opatija, Turističke zajednice grada Opatija i Grada Opatija, koja već godinama rezultira realizacijom atraktivnih manifestacija, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić i pozvala sve generacije da se pridruže kreativnim radionicama.

Organizatori Đardina pozivaju sve generacije da se pridruže festivalu kojeg će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja! Sve radionice su besplatne, a s obzirom na ograničeni broj polaznika, prijave se vrše na broj telefona 051 271 710.

Prethodni članakFešta od creske janjetine i sira donosi gastro delicije i puno zabave
Sljedeći članakPlatforma za upoznavanje pčela i medonosnog bilja odsad i u Beču
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.