Novu eno-gastro manifestaciju Festival peljeških podruma osmislile su zajedničkim snagama turističke zajednice Pelješca, TZO Ston, TZO Trpanj, TZO Janjina i TZO Orebić, a posjetitelji će u „Covid free“ okruženju uživati u ponudi najboljih poluotočnih vinarija i restorana od 15. svibnja do 15. lipnja.

Pelješac je svjetski razvikana enološka destinacija, poznato je da je vino jedne pelješke vinarije naručio i američki predsjednik Joe Biden prilikom inauguracije. Na temeljima razvikanih autohtonih sorti i izvanrednih peljeških položaja, turističke zajednica poluotoka osmislile su festival za svačiji džep u ova izazovna vremena svjetske pandemije i to u predsezoni.

Svi koji se u razdoblju od 15.svibnja do 15.lipnja nađu na poluotoku doživit će Pelješac u svim njegovim okusima i mirisima, bojama i teskturama. Za vrijeme trajanja festivala, vinarije koje sudjeluju u projektu svojim posjetiteljima nudit će popuste na vino, 20 posto na određene palete vina, dok će restorani i konobe imati  jelovnike s tradicionalnim pelješkim specijalitetima uz čašu domaćeg vina osmišljenima ciljano za festival. U ponudi su dva menija, jedan od 120 i jedan od 180 kuna. U ovaj projekt uključilo se čak 53 dionika, od vinarija, winebarova, restorana, OPG-ova do školjkara.

Festival peljeških podruma je tematsko događanje koje čak i u doba pandemije ne predstavlja sigurnosni rizik, nema velikih okupljanja, te se preporučuje dolazak u vinarije uz najavu. U skopu festivala će se održati i edukativne radionice, stručna predavanja te razna druga događanja zanimljiva vinoljupcima, objasnio je Marko Galiot iz TZO Orebić.

Manifestaciju su osmislile sve četiri turističke zajednice Pelješca u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kroz zajedničku koordinaciju s vinarima i ugostiteljima sa cijelog Pelješca osmišljeni su i završni detalji manifestacije, ali i dodatne pogodnosti za vrijeme trajanja festivala poput privlačnih popusta na smještajne jedinice, vinski safari te edukacije o sortama.

festival peljeških podruma

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje