Od 14. do 17. svibnja u Alžiru, glavnom gradu Alžirske Narodne Demokratske Republike, organizira se Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije (Salon international de l’agriculture) u Safex Expo Centru  – Palais des Expositions, na kojem brojni izlagači iz cijelog svijeta izlažu najnovije poljoprivredne strojeve i uređaje, stočnu hranu te dostignuća u vezi s veterinarskom medicinom. Hrvatska gospodarska komora na tom će sajmu imati svoj izložbeni prostor u obliku info pulta

Sajam je postao jedan od najvažnijih i najprestižnijih salona na južnoj obali Mediterana, a na njemu se očekuje više od 200 sudionika iz 18 zemalja svijeta.

Više informacija možete dobiti od Gordane Ribarić na tel. 01/4606-740 i Gojka Jelavića na tel. 01/4606-744.

Prethodni članakOsnovana Podružnica udruge “Život” u Karlovačkoj županiji
Sljedeći članakZelena rezidba vinove loze
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.