Hrvatska poljoprivredna komora pokrenula je proces on line glasovanja za kandidate u skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore 20.veljače (nedjelja) i glasovanje će trajati do ponedjeljka 28.veljače do 12.00 sati.  Svi poljoprivrednicima s pravom glasa na mail adrese su poslane upute za glasovanje koje se nalaze na poveznici


https://fair-votes.com/upute-za-glasace

Pozivamo birače da u što većem broju glasaju za svoje kandidate.

Birači imaju mogućnost glasovati za svoje kandidate na elektroničkim glasačkim listićima, koji su stigli na e-mail adrese poljoprivrednika s pravom glasa tijekom nedjelje 20. veljače 2022. godine. Elektronička birališta biti će otvorena do 28.02.2022. godine do 12:00 sati. Za kandidate iz jedne županije mogu glasati birači samo iz te županije. Birači mogu označiti isti ili manji broj kandidata nego što je navedeno na glasačkom listiću za svaku županiju, priopćeno je iz Hrvatske poljoprivredne komore.

IZ HPK podsjećaju kako je na dan 30.01.2022.  pristiglo ukupno 103 prijave, od kojih je 95 pravovaljanih, a  8 je odbijeno. Najviše kandidata je u Osječko-baranjskoj županiji. Najmanje je u Virovitičko-podravskoj, dok dvije županije nisu imale kandidate i to Primorsko-goranska i Istarska županija.

 Na predstojećim izborima za delegate u Skupštini HPK pravo glasa ima oko 58.000 OPG-a. Od ukupnog broja kandidata 10 je žena i 85 muškaraca, dok je primjerice mladih poljoprivrednika do  40 godina ukupno 34 kandidata (5 ženskih i 29 muška kandidata). Starijih od 65 godina je 7 potencijalnih kandidata za delegate u skupštini.