Upravno vijeće Agencije za poljoprivredno zemljište na 16. sjednici imenovalo je mr.sc. Blaženku Mičević (rođ. 1979.) ravnateljicom Agencije za poljoprivredno zemljište. Gospođa Mičević u Agenciji započinje s radom 1. veljače 2014. godine. Javni natječaj za ravnatelja Agencije objavljen je u „Narodnim novinama“ br. 1/14 od 3. siječnja 2014. i „Jutarnjem listu“. Rok za podnošenje prijava na natječaj bio je do 11. siječnja 2014. godine. Na natječaj je pristiglo šest (6) prijava, od kojih je jedna prijava poslana izvan roka, dok jedan kandidat nije ispunjavao formalne uvjete natječaja.

Upravno vijeće Agencije imenovalo je Povjerenstvo za otvaranje i evidentiranje sadržaja omotnica sa pisanim prijavama na javni natječaj za ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za poljoprivredno zemljište, koje je provelo natječajni postupak, te predložilo Upravnom vijeću imenovanje mr. sc. Blaženke Mičević za ravnateljicu.

Gospođa Blaženka Mičević na mjesto ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište dolazi iz Državne geodetske uprave gdje je radila na mjestu zamjenika ravnatelja od ožujka 2012. Prije toga radila je u Državnoj geodetskoj upravi u Područnom uredu za katastar Slavonski Brod. Također je radila na različitim geodetskim poslovima i u privatnom sektoru. Blaženka Mičević diplomirala je na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je završila i poslijediplomski magistarski studij obranivši rad pod nazivom „Primjena GNSS i GIS tehnologije u izmjeri poljoprivrednog zemljišta i upravljanju poljoprivrednom proizvodnjom“.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakNewsletter 2/2014
Sljedeći članakOdržan Stručni savjet za praćenje stanja u ovčarskoj i kozarskoj proizvodnji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.