Nezaboravna i draga kolegica, glavna urednica Agroglasa, Roberta Sorić, tragično je preminula u petak 02.03.2018. kraj Donjeg Miholjca u teškoj prometnoj nesreći. Roberta se uputila na sajam meda u Viroviticu, kao putnica u automobilu, nažalost na svoj posljednji novinarski zadatak. No, Roberta svoj posao nije doživljavala kao zadaću, poljoprivreda i novinarstvo bili su njezina strast. Isto kao što je voljela život. Jasno je to svima koji su poznavali Robertu, vedrog duha, uvijek nasmijana i spremna na šalu.

Roberta Sorić završila je Poljoprivredni fakultet u Osijeku, te je svoje znanje agronoma vješto i s lakoćom prenosila na papir i čitateljima. Prvenstveno, Roberta je u Glas Slavonije došla kao velika zaljubljenica u fotografiju. Brojne Robertine fotografije prepoznala je i struka koja ju je često nagrađivala. Roberta je tijekom Domovinskog rata prošla sva bojišta oko Osijeka kao ratni izvjestitelj-fotoreporter. U suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednim institutom pokrenula je i organizirala znanstveno-stručni skup „Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša“. Roberta je bila dugogodišnja članica Hrvatskog novinarskog društva, te zamjenica predsjednika Društva agrarnih novinara Hrvatske. Nezaboravna i nesebična kolegica iza sebe je ostavila neizbrisiv trag u stručnom novinarstvu. Nedostaje već sada, njezina obitelj, poznanici, prijatelji i hrvatsko novinarstvo, izgubili su mnogo.

No, jedno je sigurno, Roberte Sorić svi će se sjećati kao borca, veseljaka, društvenjaka, profesionalca, agronoma, velikog čovjeka. Skromne i nasmijane sjećat ćemo je se i mi, jer vrijeme i život lete ali uspomene ostaju trajno.

Ovim putem izražavamo iskrenu sućut obiteljima svih poginulih u ovoj strašnoj nesreći.

Počivali u miru!

Pogreb drage Roberte Sorić zakazan je u utorak 06.03.2018. na Centralnom groblju u Osijeku s početkom u 14 sati.

 

Redakcija Gospodarskog lista

 

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKojej je pasmine tele dobiveno križanjem?
Sljedeći članakKako se primjenjuje voćarski vosak kod okuliranja?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.