Područje Sisačko-moslavačke županije je 28. i 29. prosinca 2020. pogodio razoran potres, uz do danas nastavak potresa, koji su svojim opsegom i intenzitetom ugrozili zdravlje i živote stanovnika, imovinu i okoliš te onemogućili redovito odvijanje svih životnih aktivnosti.
 
Uslijed ovih događaja, lovoovlaštenicima na tome području je prioritet rješavanje egzistencijalnih pitanja te je ispunjenje obveza po ugovoru o pravu lova postalo bitno otežano.
 
Programom Vlade Republike Hrvatske predviđena je posebna skrb za ravnomjerni regionalni razvoj, a posebno poticanje razvoja područja Banovine odnosno Sisačko-moslavačke županije, stoga Ministarstvo poljoprivrede, kao davatelj prava lova, lovoovlaštenike sa sjedištem na potresom pogođenom području u državnim lovištima ustanovljenim na potresom pogođenom području, oslobađa od obveze plaćanja 50 % iznosa godišnje naknade za pravo lova za lovnu godinu 2021./22. s ciljem pomoći u obnovi te fizičkoj, socijalnoj, gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji područja Banovine.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje