International Wine & Spirit Competition godišnje je natjecanje vina i alkoholnih pića koje je 1969. godine utemeljio njemačko/britanski enolog Anton Massel.

Svake godine na natjecanje u Londonu pristižu prijave iz više od 90 zemalja svijeta. Nagrade koje dodjeljuje natjecanje smatraju se visokim počastima u industriji. Ove godine je u kategoriji jakih alkoholnih pića trijumfirala je mala slavonska destilerija “Jedna” iz Osijeka. 

Destilerija Jedna je projekt dvojice entuzijasta, koji su odlučili proizvesti vrhunsku rakiju u samom srcu Slavonije, a kasnije i džin pod nazivom Little gipsy za koji su na spomenutom natjecanju osvojili vrtoglavih 96 bodova od 100 i zlatnu medalju.

Osim zlata za gin, dobili su još i zlato za rakiju travaricu koja je osvojila 95 bodova, kao i srebra za rakije šljivovicu i kajsiju.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBroj pčelara porastao za 2000 u zadnjih 5 godina
Sljedeći članak31,8 milijuna eura za poljoprivrednike i MSP-ove pogođene učinkom rata u Ukrajini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.