Ministar Tomislav Tolušić otvorit će, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića, 2. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane

 

dana 16. listopada (ponedjeljak) 2017. godine u 10:00 sati

Poljoprivredni fakultet, Vladimira Preloga 1, Osijek

 

kojom će se obilježiti Svjetski dan hrane uz raspravu o važnim temama vezanim uz sigurnost hrane.

 

Oko 11:00 sati ministar Tolušić će održati sastanak s predstavnicima Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije (Ulica J.J. Strosmayera 1, Osijek).

 

Oko 12:30 sati predviđen je ministrov posjet Skloništu za napuštene životinje Udruge Pobjeda (Nemetinska cesta bb, Nemetin, Osijek). 

Prethodni članakMože li se na đanariku kalemiti marelica?
Sljedeći članakDogovor i otkup puta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.