Ministar Tomislav Tolušić boravit će u službenom posjetu Međimurskoj županiji dana 3. ožujka 2017. godine.

 

U 9:00 sati u Hotelu Park (Zrinsko-frankopanska 14) u Čakovcu otvorit će Doručak s hrvatskih farmi na kojem će se  predstaviti sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi biti će posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Međimursku županiju.

 

Za svog boravka u Međimurskoj županiji sastat će se sa predstavnicima poljoprivrednih udruga i županom Matijom Posavcem s kojima će razgovarati o planovima i projektima u županiji i aktualnoj poljoprivrednoj problematici.

 

Ministar će nakon toga, oko 12 sati, posjetiti tvrtku Ragusa d.o.o. za proizvodnju tjestenine te ujedno otvoriti novi proizvodno-skladišni prostor i najsuvremeniju liniju proizvodnje tjestenine spomenute tvrtke (Športska 6, Čakovec). Po otvaranju je predviđena Akademija tjestenine koja uključuje kuhanje tjestenine, različitih umaka i degustaciju.

Prethodni članakObjavljen 1. natječaj za operaciju 7.4.1.
Sljedeći članakZašto formirani plodovi kod višnje žute i otpadaju?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.