Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp. u organskim (BIO) sjemenkama sezama podrijetlom iz Ugande.

 

Subjekt u poslovanju sa hranom Advent d.o.o. povlači sa tržišta proizvod „Sezam integralni BIO“, svih oblika pakiranja i svih LOT brojeva, zemlje podrijetla: Uganda, dobavljač tvrtka Country life s.r.o. (Republika Češka).

 

Informacija o povlačenju dostupna je na službenoj internetskoj stranici subjekta pod sljedećom poveznicom: http://advent.hr/novosti/povlacenje-proizvoda-sezam-integralni-bio-164/

 

Zemlja porijekla: Uganda

Dobavljač: Country life s.r.o., Republika Češka

Veleprodaja: Advent d.o.o., Šijanska cesta 5, Pula

Prethodni članakKako preraditi jabuku u jabučni ocat?
Sljedeći članakPetir predlaže konkretne mjere za spas mljekarskog sektora
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.