Pozivamo Vas dana 08.ožujka 2021. (ponedjeljak), s početkom u 16:00 sati na demonstracijski događaj pod nazivom „Moderno pčelarstvo“, koji će se održati u prostorijama Grada Zagreba Slavenskog 9, Zagreb.

Glavni sadržaj i ciljevi događaja:

Moderno pčelarstvo predstavlja danas veliki izazov za mnoge koji bi se željeli aktivno baviti pčelarstvom. Poznavanje biologije i anatomije pčele i ostalih članova pčelinje zajednice te upoznavanje sa svim parametrima tehnologije pčelarenja i kontrole i suzbijanja bolesti pčela bit će glavna pitanja na koje će se dati odgovor i upoznati sudionike. Molimo da se poštuju epidemiološke mjere u svezi pandemije  Covid 19.

PROGRAM:

                                     08.ožujka 2021. od 16.00 – 19.00
16:00 – 16:10Okupljanje prisutnih i uvod u radionicuZlatko Tomljanović
16.10 – 16.20Projekt Nefertiti „Atraktivna poljoprivreda“ (HUB 10) u HrvatskojZlatko Tomljanović
16.20 – 18.00Moderno pčelarstvoZlatko Tomljanović
18.00 – 18.15Pauza
18.15 – 19.00Pitanja i rasprava
19.00Završetak radionice

IZVOR: https://www.savjetodavna.hr/

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakObjavljen novi natječaj za Ulaganje u vinarije i marketing vina
Sljedeći članakDodatnih 200 milijuna kuna pomoći pogođenima COVID-19 krizom
Avatar
Savjetodavna služba specijalizirana je javna ustanova za obavljanje poslova savjetodavne djelatnosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu i unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika. Od svog osnutka 1991. godine pa do danas, Savjetodavna služba) imala je nekoliko etapa u svom razvoju u kojima su provedene statusne i organizacijske promjene te prilagodba kadrovske i specijalističke strukture zaposlenih, sukladno ciljevima i reformama poljoprivredne politike u Republici Hrvatskoj. Osnivanje i djelatnost Službe po prvi puta u njezinoj povijesti regulirano je donošenjem Zakona o Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi u svibnju 2012. godine („Narodne novine“ br. 50/2012), pri čemu Služba dobiva i dvije javne ovlasti i to: provođenje stručnog nadzora u integriranoj proizvodnji, i organiziranje i izvođenje obrazovanja i osposobljavanja iz područja poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Nadalje, donošenjem Zakona o izmjenama Zakona o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi krajem 2013. godine („Narodne novine“ br. 148/13), promijenjen je naziv Službe u Savjetodavna služba - javna ustanova za savjetodavnu djelatnost u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu te unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika, čime je proširena djelatnost Službe sa novim poslovima i zadaćama i javnim ovlastima u području šumarstva. Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Savjetodavne službe sistematizirano je 398 radnih mjesta, trenutno je zaposleno 247 službenika. Temeljem Zakona o savjetodavnoj službi, Služba ostvaruje sredstva za rad iz državnog proračuna RH, obavljanjem svoje djelatnosti i iz drugih izvora na način i pod uvjetima propisanim Zakonom i Statutom Službe. Misija Savjetodavne službe jest razvijati konkurentna i napredna poljoprivredna gospodarstava i subjekte u ribarstvu i šumarstvu kroz informiranje, savjetovanje i obrazovanje, uz poštivanje načela dobre poljoprivredne prakse te očuvanje ruralnog prostora njegujući tradiciju i običaje.