Sredinom lipnja otvorena je 18. izložba vina Vrbovečke udruge vinogradara i vinara. Izložbu vina, održanu povodom Dana Grada Vrbovca 15. lipnja, otvorio je gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj. Šampionom izložbe proglašena je graševina Andrije Korenike.

Antun Tuna Štanfel, predsjednik Vrbovečke udruge vinograda i vinara posebno se zahvalio pokroviteljima Gradu Vrbovcu i Zagrebačkoj županiji te je istaknuo kako je Udruga, osnovana 1994. godine, svojim stručnim radom uvelike doprinijela kvaliteti vina u tom kraju.

Komisija na čelu s prof. dr. Anom Jeromel iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagreba, u kojoj je bilo 12 članova, kušala je i ocijenila 89 uzoraka vina članova Udruge vinogradara i vinara Vrbovca. Zlatnom medaljom ocijenjeno je 16, srebrnom 43, a brončanom 21 uzorak, dok su dva vina dobila priznanje.

Najbolja je bila graševina Andrije Korenike koja je dobila 87 bodova. Ostali zlatni su Zvonko Vuljanković (rajnski rizling i mješavina), Stjepan Crneković (neuburger i graševina), Mario Periša (traminac, plavac mali i chardonnay), Miroslav Horvat (merlot rose), Ivan Loborec (graševina), Franjo Tašler (rajnski rizling), Tomislav Vuljanković (cabernet sauvignon), Antun Korenika (graševina), Božidar Pankretić (muškat žuti), Josip Sabolić (graševina) i Franjo Goričan (chardonnay).

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje