Sredinom lipnja otvorena je 18. izložba vina Vrbovečke udruge vinogradara i vinara. Izložbu vina, održanu povodom Dana Grada Vrbovca 15. lipnja, otvorio je gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj. Šampionom izložbe proglašena je graševina Andrije Korenike.

Antun Tuna Štanfel, predsjednik Vrbovečke udruge vinograda i vinara posebno se zahvalio pokroviteljima Gradu Vrbovcu i Zagrebačkoj županiji te je istaknuo kako je Udruga, osnovana 1994. godine, svojim stručnim radom uvelike doprinijela kvaliteti vina u tom kraju.

Komisija na čelu s prof. dr. Anom Jeromel iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagreba, u kojoj je bilo 12 članova, kušala je i ocijenila 89 uzoraka vina članova Udruge vinogradara i vinara Vrbovca. Zlatnom medaljom ocijenjeno je 16, srebrnom 43, a brončanom 21 uzorak, dok su dva vina dobila priznanje.

Najbolja je bila graševina Andrije Korenike koja je dobila 87 bodova. Ostali zlatni su Zvonko Vuljanković (rajnski rizling i mješavina), Stjepan Crneković (neuburger i graševina), Mario Periša (traminac, plavac mali i chardonnay), Miroslav Horvat (merlot rose), Ivan Loborec (graševina), Franjo Tašler (rajnski rizling), Tomislav Vuljanković (cabernet sauvignon), Antun Korenika (graševina), Božidar Pankretić (muškat žuti), Josip Sabolić (graševina) i Franjo Goričan (chardonnay).