Ministar Tihomir Jakovina održat će konferenciju za novinare

 

  1. listopada (srijeda) 2014. u 11:00 sati

Ministarstvo poljoprivrede, Staklena dvorana, II. kat, Ulica grada Vukovara 78

 

na temu: Natječaj za Podmjeru 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja, za Vukovarsko-srijemsku županiju.

 

Na konferenciji će također biti predstavljena i mjera isplata oko 10 milijuna kuna za pripremu sjetve temeljem Odluke Vlade RH o pomoći poljoprivrednim proizvođačima na područjima zahvaćenim poplavom za provedbu naknadne sjetve za 2014. na područjima  Vukovarsko – srijemske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. 

 

Na konferenciji će uz ministra Jakovinu sudjelovati i pomoćnica ministra Davorka Hajduković, ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat te direktorica Sektora za strukturnu potporu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Jelena Tomić Jović.

Prethodni članakNovi paket potpore tržištu kvarljivog voća i povrća u iznosu od 165 milijuna EUR
Sljedeći članakSajmovi, izložbe, dani, festivali…
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.