src=   

 


  

Na temelju članka 84. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13) ministar poljoprivrede donosi


NAPUTAK ZA PRIMJENU ODREDBE ČLANKA 74. STAVKA 1. ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU (»Narodne novine«, broj 39/13)

(„Narodne novine“, broj 56/14)

I.

Ovim Naputkom propisuje se način primjene odredbe članka 74. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13).


 

II.

Naputak se donosi radi dovršenja javnih natječaja za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koji su objavljeni do 31. prosinca 2011. godine prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, br. 152/08, 25/09, 153/09, 21/10, 39/11 – Odluka USRH i 63/11), kada je Agencija za poljoprivredno zemljište odbila ili djelomično odbila dati suglasnost na Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup ili prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.


III.

Jedinica lokalne samouprave dužna je poništiti javni natječaj, odnosno dio javnog natječaja iz točke II. ovoga Naputka za koji nije dana suglasnost, kako bi se tim zemljištem raspolagalo sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13).


IV.

Ovaj Naputak stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

 

Izvor:NN 56/2014

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakNewsletter 9/2014
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.