Obavještavamo vas da je natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvoren. Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine.

Prihvatljivi korisnici na ovom natječaju su sve fizičke i pravne osobe upisane u  Upisnik poljoprivrednika  ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Potencijalni korisnici za potrebe podnošenja zahtjeva za potporu moraju ishoditi verifikacijski zapisnik izdan od Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Savjetodavna služba).

Prije prijave za verifikaciju štete korisnik je dužan službenicima Uprave za stručnu podršku dostaviti kopiju zapisnika o procjeni šteta na poljoprivrednom gospodarstvu izdan od strane nadležnog Povjerenstva u JLS.

Nakon prijave za verifikaciju službenici Uprave za stručnu podršku obići će korisnike te im izdati Zapisnik o verifikaciji štete.

Za sve informacije možete se obratiti službenicima Uprave za stručnu podršku:

Davorin Hrsto, 01 4882 729
Ivan Danjek, 01 4882 715

Prethodni članakKomasacija, jedini pravi pokretač privatnih investicija u Planu oporavka
Sljedeći članakUPIS U REGISTAR SPECIJALIZIRANIH SUBJEKATA I IZDAVANJE BILJNIH PUTOVNICA
Savjetodavna služba
Savjetodavna služba specijalizirana je javna ustanova za obavljanje poslova savjetodavne djelatnosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu i unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika. Od svog osnutka 1991. godine pa do danas, Savjetodavna služba) imala je nekoliko etapa u svom razvoju u kojima su provedene statusne i organizacijske promjene te prilagodba kadrovske i specijalističke strukture zaposlenih, sukladno ciljevima i reformama poljoprivredne politike u Republici Hrvatskoj. Osnivanje i djelatnost Službe po prvi puta u njezinoj povijesti regulirano je donošenjem Zakona o Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi u svibnju 2012. godine („Narodne novine“ br. 50/2012), pri čemu Služba dobiva i dvije javne ovlasti i to: provođenje stručnog nadzora u integriranoj proizvodnji, i organiziranje i izvođenje obrazovanja i osposobljavanja iz područja poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Nadalje, donošenjem Zakona o izmjenama Zakona o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi krajem 2013. godine („Narodne novine“ br. 148/13), promijenjen je naziv Službe u Savjetodavna služba - javna ustanova za savjetodavnu djelatnost u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu te unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika, čime je proširena djelatnost Službe sa novim poslovima i zadaćama i javnim ovlastima u području šumarstva. Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Savjetodavne službe sistematizirano je 398 radnih mjesta, trenutno je zaposleno 247 službenika. Temeljem Zakona o savjetodavnoj službi, Služba ostvaruje sredstva za rad iz državnog proračuna RH, obavljanjem svoje djelatnosti i iz drugih izvora na način i pod uvjetima propisanim Zakonom i Statutom Službe. Misija Savjetodavne službe jest razvijati konkurentna i napredna poljoprivredna gospodarstava i subjekte u ribarstvu i šumarstvu kroz informiranje, savjetovanje i obrazovanje, uz poštivanje načela dobre poljoprivredne prakse te očuvanje ruralnog prostora njegujući tradiciju i običaje.