Od 31. ožujka do 2. travnja održao se 18. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda u Sinju.

Organizator manifestacije je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Na sajmu se okupilo 50-ak izlagača koji su uz pršute i ostale suhomesnate proizvode izložili i svoja maslinova ulja, sireve, vina, med te autohtone suvenire i rukotvorine.

Državni tajnik Tušek u svom je obraćanju istaknuo važnost održavanja ovog Sajma na ponos sinjskog kraja i cijele Hrvatske za promociju kvalitetnih domaćih proizvoda te u tom kontekstu podsjetio kako je Ministarstvo poljoprivrede pomoglo zaštiti 42 poljoprivredna i prehrambena proizvoda na razini Europske unije, rekavši kako ove proizvode odlikuje posebna kvaliteta i način proizvodnje koji njeguje hrvatsku tradiciju, a među njima su zaštićena i četiri pršuta.

Također, istaknuo je kako je na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ugovoreno 109,5 milijuna eura potpore u okviru Programa ruralnog razvoja te dodao kako će se ulaganja u hrvatsku poljoprivredu i ruralna područja nastaviti kroz novo programsko razdoblje do 2027., za što je osigurano 3,8 milijardi eura.

U sklopu manifestacije održan je i niz radionica s aktualnim temama iz područja poljoprivrede, gospodarstva i turizma, a organiziran je i kulturno-umjetnički program, upriličena prezentacija značajnih turističkih sadržaja Sinja i Splitsko-dalmatinske županije, kulturno umjetničkih društava, te tradicijskih običaja i gastronomije.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje