Od 31. ožujka do 2. travnja održao se 18. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda u Sinju.

Organizator manifestacije je Poduzetnički centar Sinj, a suorganizatori Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Na sajmu se okupilo 50-ak izlagača koji su uz pršute i ostale suhomesnate proizvode izložili i svoja maslinova ulja, sireve, vina, med te autohtone suvenire i rukotvorine.

Državni tajnik Tušek u svom je obraćanju istaknuo važnost održavanja ovog Sajma na ponos sinjskog kraja i cijele Hrvatske za promociju kvalitetnih domaćih proizvoda te u tom kontekstu podsjetio kako je Ministarstvo poljoprivrede pomoglo zaštiti 42 poljoprivredna i prehrambena proizvoda na razini Europske unije, rekavši kako ove proizvode odlikuje posebna kvaliteta i način proizvodnje koji njeguje hrvatsku tradiciju, a među njima su zaštićena i četiri pršuta.

Također, istaknuo je kako je na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ugovoreno 109,5 milijuna eura potpore u okviru Programa ruralnog razvoja te dodao kako će se ulaganja u hrvatsku poljoprivredu i ruralna područja nastaviti kroz novo programsko razdoblje do 2027., za što je osigurano 3,8 milijardi eura.

U sklopu manifestacije održan je i niz radionica s aktualnim temama iz područja poljoprivrede, gospodarstva i turizma, a organiziran je i kulturno-umjetnički program, upriličena prezentacija značajnih turističkih sadržaja Sinja i Splitsko-dalmatinske županije, kulturno umjetničkih društava, te tradicijskih običaja i gastronomije.