Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u subotu, 8. svibnja 2021. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji sudjelovala na otkrivanju Spomenika i polaganju vijenca svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskog rata te svečanom otvaranju Centra za promociju poljoprivrede i ruralnog razvoja „Slavonska kuća“ u Bošnjacima, a posjetila je i Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci i Dobrovoljno vatrogasno društvo Drenovci. 

Novotvorena „Slavonska kuća“ projekt je vrijedan 7,4 milijuna kuna i financiran iz Programa ruralnog razvoja. Projekt će omogućit stanovnicima Općine Bošnjaci da predstave svoju tradiciju, kulturu i običaje kroz ovu kulturnu ustanovu odnosno turističko informativni centar. Također i da aktiviraju svoje smještajne kapacitete za posjetitelje te će lokalnim proizvođačima otvoriti mjesto za plasman i promociju domaćih proizvoda (slavonske šljivovice, kulena, slanine, meda, rukotvorina). 

-Ulaganja u infrastrukturu i podizanje životnog standarda te razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima provedbom projekata Mjere 7 – poput Slavonske kuće – doprinose ostanku obitelji na hrvatskom selu. U Slavoniji su samo putem spomenute mjere omogućena ulaganja u 54 dječja vrtića, u 33 projekta lokalne infrastrukture i 5 vatrogasnih domova, uz mnoge druge projekte. Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Slavoniji isplaćeno više od 4,4 milijarde kuna od 5,7 milijardi kuna odobrene potpore. Briga za žitnicu Hrvatske nastavit će biti fokus ove Vlade, izjavila je tom prilikom ministrica Vučković. 

U svojem posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji ministrica Vučković je posjetila i Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci, prvi specijalizirani poduzetnički inkubator za poticanje poduzetništva u sektoru poljoprivrede i prehrambene djelatnosti te ujedno i prvi inkubator u ruralnom području Republike Hrvatske, projekt vrijedan 12,5 milijuna kuna. Svoj posjet županiji zaključila je obilaskom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenovci. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je kroz Program ruralnog razvoja isplaćeno 864 milijuna kuna od 1,2 milijuna kuna odobrene potpore. Samo za razvoj temeljnih usluga i obnovu sela u županiji isplaćeno je gotovo 95 milijuna kuna odnosno investirano u, između ostalog, 12 dječjih vrtića i 6 projekata lokalne infrastrukture.