Izložbeno-prodajna manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održava se ovog vikenda, 7. i 8. listopada 2017. godine, od 9 do 19 sati u balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb).

Tradicionalni sajam održava se 15. godinu zaredom povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada), a ove će godine okupiti 95 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda koji će po povoljnim cijenama prodavati svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.

Također, za 1000 posjetitelja koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, a koji će se dijeliti na frekventnim mjestima diljem grada Zagreba, Županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije. Kuponi se mogu preuzeti i na web stranicama Zagrebačke županije.

Svečanost otvorenja manifestacije održat će se u subotu, 7. listopada 2017. godine s početkom u 10:00 sati u balonu Boćarskog doma, a u ime Zagrebačke županije otvorenju će prisustvovati zamjenik župana Hrvoje Frankić te u ime Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se KUD Horvati koji će nastupati u subotu prilikom otvorenja, a posjetitelji će tijekom ove dvodnevne manifestacije moći dobiti i stručan savjet iz područja proizvodnje i uzgoja različitih poljoprivrednih kultura od samih izlagača.

Ulaz na ovu dvodnevnu manifestaciju besplatan je za sve posjetitelje!

Prethodni članakSabor izglasao Zakon o zaštiti životinja
Sljedeći članakMinistar Tolušić na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo- Poljoprivreda za 21. stoljeće”
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.