width=

U cilju podrške proljetnoj sjetvi Petrokemija d.d. usprkos visokoj cijeni prirodnog plina kao osnovnoj sirovini za proizvodnju mineralnog gnojiva, pronašla je snage za potporu hrvatskom agraru i hrvatskim poljoprivrednicima sa sljedećim popustima:
UREA 12%
NPK 15–15–15 10%
KAN 7,5%

 

Popust za pripremu proljetne sjetve trajat će od 25. ožujka do 8. travnja 2016.

 

Svjesni činjenice da poljoprivrednici također proživljavaju teška vremena od loših vremenskih uvjeta, niskih otkupnih cijena poljoprivrednih kultura do visokih cijena ulaznih sirovina, a kako bez pravilne i pravodobne gnojidbe nema niti prinosa, ovim popustom Petrokemija d.d. želi barem malo pomoći domaćim poljoprivrednicima.

Petrokemija je uvijek imala sluha za stanje u poljoprivredi te je i ovo proljeće, unatoč visokim vlastitim ulaznim cijenama sirovina i rubnom negativnom poslovnom rezultatu, još jednom pokazala spremnost i hrabrost biti potpora hrvatskoj poljoprivredi i gospodarstvu u cjelini!

Prethodni članakOvrha i rok žalbe za telekomunikacijske usluge
Sljedeći članakNa početku bijaše pisanica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.