Tijekom provedbe godišnjeg plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u sklopu službenih kontrola veterinarske inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine ukupnog isparivog baznog dužika (TVB-N) u proizvodu Oslić bez glave – Hoki, brzo smrznuto (lat.Macruronus magellancus) datuma proizvodnje 30.04.2015. s rokom valjanosti: najbolje upotrijebiti do 30.04.2017., zemlje podrijetla Španjolska, područje ulova FAO 41, kojega na tržištu RH distribuira subjekt u poslovanju s hranom ZMH HORVAT d.o.o., Bistrička cesta 3, Konjščina.

Po zaprimanju obavijesti o nepovoljnom nalazu analize, subjekt u poslovanju s hranom ZMH HORVAT d.o.o. poduzeo je dobrovoljno povlačenje sljedećih pakiranja proizvoda:

PET/PELD vrećica svi lotovi s oznakom „Najbolje upotrijebiti do: 30.04.2017.“:
1. Frozy – Oslić bez glave 1000g
2. Aro – Oslić bez glave 1000g
3. OceanSea – Oslić bez glave 1000g
4. OceanSea XXL – Oslić bez glave 1200g

U skladu s Uredbom (EZ) 853/2004 Europskog parlamenta i Vijeća o posebnim pravilima higijene hrane životinjskog podrijetla neprerađeni proizvodi ribarstva ne smiju se stavljati na tržište ukoliko se analizom utvrdi količina ukupnog isparivog baznog dušika (TVB-N) koja premašuje maksimalno dopuštenu količinu koja je propisana Odjeljkom II. Poglavljem I. točkom 1 (c) Uredbe Komisije (EZ) br. 2074/2005.  

Više informacija potrošači mogu pronaći na web stranici distributera:
http://www.zmhhorvat.hr/novosti.php

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, navedenog datuma proizvodnje i roka trajanja!

Prethodni članakBolest lišća limuna
Sljedeći članakProduženo prostorno i vremensko ograničenje obavljanja ribolova na području Jabučke kotline
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.