Pozivaju se zainteresirani da uveličaju proglašenje najboljeg mladog poljoprivrednika koje će se održati u utorak 25.08.2015. godine s početkom u 12,00 sati u Moslavačkoj priči, Gaj 3, Mala Ludina, 44316 Velika Ludina.  

 

Pobjednik/ca ovog natječaja zastupat će Hrvatsku na natjecanju za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/ce u Europskoj uniji koje će se održati u Europskom parlamentu. Zastupnica Petir će za nositelje deset najboljih projekata, uključujući i pobjednika/cu, omogućiti putovanje i trodnevni boravak u Bruxellesu na završnoj svečanosti proglašenja najboljeg europskog mladog poljoprivrednika gdje će sudjelovati i na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika. Uz to će se za pobjednika/cu osigurati poticajne nagrade i plasman proizvoda na jednom od prodajnih mjesta partnerske organizacije u razdoblju od godinu dana.

Nakon proglašenja pobjednika/ce, predviđen je zajednički ručak.

Molimo Vas da do 20.8.2015. potvrdite svoj dolazak na hrvatska@petir.eu kako bismo Vam osigurali mjesto, te nam napomenite ako ne jedete meso ili ribu.

 

Ured zastupnice Marijane Petir

Prethodni članakIstarsko županijsko natjecanje u oranju
Sljedeći članakLagani obrok
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.