Opće uprave Europske komisije DG AGRI i EIP-AGRI organiziraju EIP-AGRI radionicu pod nazivom “Prelazak na ekološku poljoprivredu: inovativni pristupi i izazovi”…

Radionica se održava 22. lipnja i 23. lipnja 2022. u Firenci, a prijave se zaprimaju do 11. travnja 2022. godine.

U fokusu događanja je razmjena znanja i dijeljenje inovativnih, inspirativnih praksi koje mogu podržati poljoprivrednike u uspješnom prelasku na ekološku poljoprivredu. Sve informacije i nacrt programa možete pronaći na web stranici događanja.

Potencijalni sudionici su poljoprivrednici u prelasku ili koji razmišljaju o prelasku na ekološku poljoprivredu, ekološki poljoprivrednici, savjetnici, istraživači, predstavnici udruga ekoloških poljoprivrednika, zadruga, kontrolnih tijela, poljoprivredne komore, lokalne vlasti, industrije, prerađivači, trgovci, potrošačke organizacije, druga javna, privatna i upravljačka tijela te poljoprivredni novinari.

Radionica će biti vrlo interaktivna. Sudionici će imati priliku razmijeniti ideje i iskustva s inovativnim projektima, inicijativama i dionicima duž lanca opskrbe („Od polja do stola“) koji rade na ekološkoj poljoprivredi i pitanjima prelaska diljem Europe. Također će se raspravljati o potrebama istraživanja u području ekološke poljoprivrede i prelaska.

Broj sudionika je ograničen, stoga neće biti moguće udovoljiti svim zahtjevima za sudjelovanje. Organizatori će ocijeniti pristigle prijave i potvrditi sudjelovanje odabranih kandidata.

Po potrebi, troškove putovanja i smještaja (hotela) za odabrane sudionike može pokriti Europska komisija. Ne preporuča se rezervacija puta i smještaja do trenutka potvrde sudjelovanja od strane organizatora, a nakon čega će odabrani sudionici dobiti detaljne informacije o aranžmanima.

Za sudjelovanje na radionici se možete prijaviti putem POVEZNICE.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici događanja.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail: workshop@eip-agri.eu

Prethodni članakSat za planet Zemlju
Sljedeći članakŠampionska Kulenova seka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.