Odlukom ministra Tihomira Jakovine produžuje se rok za prijavu interesa za interventnim otkupom stoke s poplavljenih područja. Novi rok za prijavu je petak, 4. srpnja 2014. godine.

Interes za interventnim otkupom može se iskazati u Stožeru zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije koji svoje sjedište ima u osnovnoj školi u mjestu Vrbanja osobno, a za više informacija poljoprivrednici se mogu javiti na kontakt broj telefona 032/864-992 (birati broj 8) Stožera.

Na poplavom zahvaćenim područjima županjske Posavine do daljnjega će biti prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede kao i svih potrebnih službi i agencija iz nadležnosti Ministarstva kako bi bili na usluzi poljoprivrednicima savjetom i uputom. Dežurni predstavnici Ministarstva poljoprivrede na terenu u narednom periodu su:

29.06.2014. (nedjelja) Predstavnik Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane
30. 06.2014. (ponedjeljak) Marko Dražetić, savjetnik ministra
01.07.2014. (utorak) Luka Živanović, pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove
02. 07.2014. (srijeda) Luka Živanović, pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove
03. 07. 2014. (četvrtak) Milenko Pezer, savjetnik ministra
04. 07. 2014. (petak) Milenko Pezer, savjetnik ministra

 

Vijest o Interventnom otkupu stoke s poplavljenih područja možete pročitati OVDJE

Prethodni članakPasmine svinja za proizvodnju suhomesnatih proizvoda
Sljedeći članakNewsletter 12/2014
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.