Poštovani,

 

pozivamo Vas na svečanost puštanja u rad Mini sirane obrta Vrhovec koje će se održati u:

 

srijedu, 3. veljače 2016. godine,

u Pluski (Herendići 4, Općina Luka)

s početkom u 11:00 sati.

 

Obrt za poljoprivrednu proizvodnju, uzgoj i trgovinu „Vrhovec“ članovi su Mljekarsko-stočarske zadruge „Proizvodi sela“, te od 2013. godine svojim mlijekom pune dva mljekomata u Zaprešiću. Mini sirana imat će kapacitet za preradu 600 litara mlijeka dnevno, a proizvodit će mliječne prerađevine; svježi sir, kuhane sireve, jogurte, polutvrde sireve, vrhnje i maslac.

 

Zagrebačka županija financijski je potpomogla opremanje objekta sa 95.186,74 kuna, a Mini siranu otvorit će župan Stjepan Kožić.

Prethodni članakOkrugle ili četvrtaste sadne jame?
Sljedeći članakUzgoj kaktusa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.