Pozivamo Vas na on-line radionicu koju provodi Hrvatska poljoprivredna komora u okviru projekta „Cap for Us“. Radionica će se održati 12.05.2021. u trajanju od 3 sata (od 13:30 – 16:30 ). Na istoj će predstavnici iz Italije prenijeti svoja iskustva iz sektora voćarstva, povrtlarstva, maslinarstva i vinogradarstva kao i mogućnosti razvoja poljoprivrede kroz novo Programsko razdoblje 2021.-2027.

Projektom se želi ostvariti sinergija različitih dionika; poljoprivrednika, donositelja odluka, agrarnih novinara, studenata, profesora, poljoprivrednih savjetnika i predstavnika udruga.  

Cilj projekta je razmjena iskustava s drugim državama članicama i primjena novih praksi u domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dnevni red promotivno-edukativne radionice:

  1. Uvodni dio – pozdravni govor
  2. Primjeri iz prakse obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga iz Italije
  3. Intervju s predstavnikom poljoprivredne organizacije iz Italije
  4. Prezentacija i komunikacija s predstavnicima iz države partnerice Italije
  5. Prezentacija Ministarstva poljoprivrede – mogućnosti jačanja zadruga/proizvođačkih organizacija i OPG-a kroz Strateške planove s naglaskom na inovacije (nove tehnologije, digitalizacija, obnovljivi izvori energije, održiva proizvodnja)
  6. Prezentacija Svjetske Banke
  7. Razdvajanje sudionika u manje skupine (breakoutrooms)  u cilju rasprave u manjim skupinamao predstavljenim mogućnostima
  8. Ponovno pridruživanje grupi i predstavljanje zaključaka svake odvojene skupine.

Za održavanje radionica osigurani su prevoditelji.

Prijave za radionicu mogu se obaviti putem linka do utorka 11. svibnja 2021.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnATdAWOfieN7IoHBoYTgvgD38pvKyiY9V2ucXbrkCT6M3Bg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

radionica
Prethodni članakOdržan okrugli stol “Zakon o sjemenu – zajedničko rješenje”!
Sljedeći članakKreće isplata 250 milijuna kuna za ekološku poljoprivredu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.