Zagrebačka županija – domovina kraljevine i portugisca s bogatom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje izvrsnih vina izabire Vinsku kraljicu s ciljem bolje promocije županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije.

Ove godine Zagrebačka županija izabrat će 14. Vinsku kraljicu.

Titulu Vinske kraljice Zagrebačke županije može ponijeti djevojka životne dobi između 18 i 28 godina, državljanka Republike Hrvatske sa prebivalištem na području Zagrebačke županije.

Između prijavljenih kandidatkinja posebno imenovani Stručni sud će na temelju Pravilnika o izboru Vinske kraljice Zagrebačke županije i provedenog natječaja izabrati Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za godinu 2016.

Prijava mora sadržavati:
• ime i prezime kandidatkinje,
• adresu stalnog boravka, kontakt podatke
• državljanstvo,
• kratki životopis i
• fotografiju.

Prijave se primaju do petka, 04. rujna 2015. na adresu:
Zagrebačka županija,
Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo
– za Izbor Vinske kraljice -,
Ulica grada Vukovara 72/V
10 000 Zagreb

Ili faxom na broj: 01/6009-474, ili e-mailom na g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr

Dosada su za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc i Ivana Puhelek iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović, Gabrijela Vrbetić i Iva Braje iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Kristina Vugrin iz Samobora, Jelena Rožić iz Vrbovca te Helena Čegec iz Sv. Ivana Zeline – koja je i aktualna Vinska kraljica za 2015. godinu.

Inače, Zagrebačka županija, domovina kraljevine i portugisca s bogatom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje izvrsnih vina, prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti u studenom.

Prethodni članakPodjela imovine i djeca u izvanbračnoj zajednici
Sljedeći članakCijepljenje agruma
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.