Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova organiziraju 33. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2023., koji će se održatiod 9.-12. studenog 2023. u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore. Trodnevni program manifestacije zaista je bogat. Osim edukacije kroz znanstveno-stručne skupove, praktikume i okrugle stolove, sudionici mogu posjetiti sajam vinogradarstva i vinarstva, sudjelovati na brojnim radionicama uz vođene degustacije vina, te na studijskom obilasku vinogradarsko-vinarskih i kulturno-povijesnih destinacija. A posebno su svečane dodjele priznanja vinogradarima i vinarima uz proglašenje šampiona među proizvođačima vina i jakih alkoholnih pića koji dostave uzorke svojih proizvoda na ocjenjivanje.

Osobno uručenje medalja i diploma na svečanim dodjelama

Svečanosti dodjele medalja i diploma održavaju se u dvije večeri u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. Svečana dodjela za otvorena i mlada vina je u petak 10.11.2023. u 20 h, a za buteljirana vina i jaka alkoholna pića u subotu 11.11.2023. u 20 h.

Uručenje diploma i medalja organizira se temeljem najave dolaska proizvođača, te će za osobno uručenje biti pročitani i pozvani samo oni proizvođači koji do 30.10.2023. potvrde svoj dolazak putem maila info@zsd.hr.

Onima koji ne dođu na svečanu dodjelu na Sabatini, bit će omogućeno naknadno preuzimanje nagrade u Zadružnom savezu Dalmacije ili u sjedištima suradnika diljem Hrvatske i susjednih zemalja iz kojih vinari dostavljaju uzorke za ocjenjivanje.

Sajam vinogradarstva i vinarstva na Sabatini

Na Sajmu vinogradarstva i vinarstva brojne tvrtke predstavljaju vinogradarsko-vinarsku opremu, strojeve, alate, repromaterijal, zaštitna sredstva, te druge proizvode i usluge vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo, a sajam je otvoren za sve posjetitelje tijekom trodnevnog programa Sabatine u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Sve zainteresirane tvrtke mogu kao izlagač na Sajmu vinogradarstva i vinarstva predstaviti svoje proizvode, usluge, inovacije ili projekte. Potrebno je interes i sudjelovanje potvrditi do 20.10.2023. popunjavanjem Prijave za sajam i promociju koja se nalazi na www.zsd.hr te njezinim slanjem na e-mail info@zsd.hr

Program Sabatine

Tijekom trodnevnog programa Sabatine, svatko iz sektora vinogradarstva i vinarstva može pronaći interesantne i aktualne teme i događanja.

Angažiranost velikog broja znanstvenika i stručnjaka donosi nove informacije te stručne teme i savjete.

Prisutnost mnogih medija te predstavnika resornih ministarstava i drugih državnih institucija omogućava snažnije slanje poruke o potrebama i problemima u sektoru vinogradarstva i vinarstva.

Radionice s vođenim degustacijama vina prilika su da se vino doživi na novi način.

Zajedničke večere i druženja, uz kušanje vrhunskih vina u prijateljskoj atmosferi, izvor su početaka novih suradnji, poslova, projekata…

Zato, ne propustite Sabatinu u Dubrovniku!

Rezervacija smještaja na Sabatini u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik

Na web stranici www.zsd.hr naći ćete sve informacije i upute, te link za rezervaciju smještaja u Hotelu Valamar Lacroma na Sabatini. Informacije možete zatražiti i u Zadružnom savezu Dalmacije na tel: 021 348 388 ili mail info@zsd.hr

Prethodni članak12.-I INTERNACIONALNIH KONGRES SLASTIČARSTVA, SLADOLEDARSTVA I KONDITORSTVA
Sljedeći članak2. Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.