Srednja škola Vrbovec i PIK VRBOVEC plus d.o.o. već dugi niz godina surađuju u izobrazbi učenika za zanimanje mesar. Tako će i ove godine PIK Vrbovec mesna industrija osigurati mjesečne novčane stipendije. Stipendije će biti u iznosu od 1.200 kn. Osim toga, učenike očekuje plaćeni rad na praktičnoj nastavi, organizirani prijevoz učenika do mesne industrije, besplatni udžbenici i druge pogodnosti.

Vjerujemo da će ova mjera biti kvalitetan poticaj mladima da se odluče upisati zanimanje mesar u Srednjoj školi Vrbovec. Uz mogućnost pohađanja praktične nastave u najvećoj mesnoj industriji u Hrvatskoj, ali i regiji, stjecanje ove stručne spreme omogućava i ostvarivanje stalnog radnog odnosa odnosno sigurnog zaposlenja.

Stjecanje praktičnih znanja

Učenici na praktičnoj nastavi u PIK-u stječu praktična znanja i vještine. Stječu ih na siguran i stručan način uz pratnju i poduka majstora stručnog učitelja. Stručni učitelj uči i priprema srednjoškolce za obavljanje svih poslova veznih za obradu i preradu mesa u mesnoj industriji.

Siguran posao

PIK Vrbovec ima preko 80 godina dugu tradiciju u proizvodnji svježeg mesa i mesnih prerađevina. Kompanija zadovoljava preko 40% potreba tržišta crvenog mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj. PIK je motor razvoja cijelog vrbovečkog kraja. Kompanija je to s 1.800 zaposlenika koji su najveća snaga i koji su zaslužni za poslovni uspjeh i vodeću poziciju na tržištu Hrvatske i regije.

Nastavni program zanimanja mesar

Nastavni program zanimanja mesar u Srednjoj školi Vrbovec odvija se po jedinstvenom modelu obrazovanja. Taj model sadrži opće predmete, stručne predmete, izborne predmete i izdašan fond sati  praktične nastave. Školovanje za zanimanje mesar traje tri godine gdje nakon završene škole učenik  stječe srednju stručnu spremu i kvalifikaciju zanimanja mesar. Buduće srednjoškolce pozivamo da upišu upravo to zanimanje koje je deficitarno i koje je traženo na tržištu rada. Zanimanje je to s kojim si svatko može osigurati sigurno radno mjesto.

U Srednju školi Vrbovec svaki je učenik dobrodošao. Tu se stječu prava prijateljstva, vodi se briga oko učenika i oko savladavanja nastavnih sadržaja. Nastavnici su susretljivi, kvalitetni i stručni te omogućuju učenicima napredovanje i stjecanje zavidnog  znanja.

Prethodni članakNavodnjavanje i pravilno zalijevanje povrća
Sljedeći članakKako uzgojiti povrće na vlastitom balkonu?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.