Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a, potvrđen je kao kandidat Hrvatske seljačke stranke (HSS) za župana Zagrebačke županije, dok je Hrvoje Frankić potvrđen kao kandidat za zamjenika župana na jučerašnjem odboru županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Kožić je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj pobjedom u prvom krugu s 56,53% glasova.

Kožić, koji je jednoglasno izabran za kandidata Hrvatska seljačke stranke na predstojećim lokalnim izborima, župan je Zagrebačke županije posljednjih 16 godina. U njegovom mandatu Zagrebačka županija prometnula se u jednu od najuspješnijih županija u Hrvatskoj s pokazateljima stalnog i stabilnog rasta.

Aktualni župan prije svega je zahvalio članovima županijske organizacije HSS-a na povjerenju koje su mu poklonili u utrci za novi mandat. „Glavni cilj koji nam uvijek mora biti pred očima su stanovnici Zagrebačke županije i njihova dobrobit. Za njih smo radili posljednje četiri godine i za njih radimo i dalje jednakom energijom kao i na početku i oni su mi glavni motiv zbog kojeg sam prihvatio još jednu kandidaturu.“

„Zagrebačka županija po čitavom nizu pokazatelja je u samom hrvatskom vrhu. Podatak koji me posebice raduje da smo drugi u Hrvatskoj odmah iza Zagreba prema kriteriju prihoda poduzetnika, jer su upravo poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici naša snaga. Mnogo govori i pokazatelj da smo jedna od tri županije u cijeloj državi koja više uplaćuje u državni proračun nego što iz njega uzima. Rast naše županije plod je rada i energije koju smo uložili u njenu dobrobit. Zagrebačka županija je iz dana u dan bolje mjesto za život i možemo biti ponosni na to“ dodao je Kožić istaknuvši kako je i sama županija ove godine značajan investitor jer kreću u realizaciju investicije u vrijednosti preko milijardu kuna. Župan je uz to podsjetio i na neke od najvažnijih projekata u zadnje četiri godine u Zagrebačkoj županiji, poput IKEA-e u Rugvici, izgradnje brojnih škola i sportskih dvorana te izravnih pomoći danih poljoprivrednicima i gospodarstvenicima.

Kožić je podsjetio okupljene kako su najveće bogatstvo Zagrebačke županije njeni stanovnici i zaključio: „Stanovnici Zagrebačke županije, od Samobora na zapadu do Vrbovca i Ivanić-Grada na istoku, zaslužuju nekoga tko će raditi svim srcem za njih, i siguran sam da će naš trud i rad i na ovim izborima biti prepoznat.“

Na odboru županijske organizacije HSS-a potvrđen je i kandidat za zamjenika župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić diplomirani ekonomist iz Samobora. Frankić je trenutni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora, a četiri godine je obnašao i funkciju zamjenika gradonačelnika Samobora.

Na predstojećim lokalnim izborima Stjepana Kožića za župana Zagrebačke županije podržati će niz stranaka, a među njima i SDP koji će dati svoju kandidatkinju za zamjenicu župana, Nadicu Žužak. Žužak je aktualna članica Županijske skupštine i pročelnica za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog, a istaknula se i kao pomoćnica ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

„Zagrebačka županija godinama napreduje jer smo se mi u HSS-u pokazali kao faktor političke stabilnosti u županiji oko kojeg su se uvijek okupljali drugi. Otvoreni smo za suradnju sa svima onima kojima će dobrobit žitelja Zagrebačke županije biti na prvom mjestu kao i nama, i koji  će tom poslu prionuti jednako marljivo kao i mi. Ovaj put smo takvog partnera za stabilan nastavak razvoja županije našli u SDP-u“, zaključio je župan Kožić.

Župan Kožić će biti i nositelj zajedničke liste HSS-a, SDP-a i partnera na razini Zagrebačke županije.

 

Osoba za kontakt, tajnik ŽO HSS Zagrebačke županije, Branko Herček, mob. 098/1969-059

Prethodni članakPovrat oduzete imovine
Sljedeći članakInfluenca ptica u Špičkovini- izjava za medije pomoćnika ministra Damira Agičića
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.