Štrudlafest je ove godine iznova oduševio! Nakon nekoliko godina u Jaškovu nedaleko Ozlja opet se održalo natjecanje u spravljaju štrudli, a adrenalin koji je bio prisutan među natjecateljicama i natjecateljima – mogao se rezati škarama!

Pobjednice ovog najslađeg natjecanja su žene iz Udruge žena Ogulin, a žiri su osvojile štrudlom od jabuka i grožđa, inače poznatijom kao Guinnessovom štrudlom koju su spravljali svi natjecatelji te nas tako podsjetili da se i Štrudlafest nalazi u knjizi rekorda. Drugo mjesto osvojile su StarKA-e, dok je treće mjesto bilo rezervirano za Vrata Zagorja.

Osim turbo zabavnog i turbo slatkog natjecanja, Štrudlafest je ove godine ponudio i ZIP line za najmlađe, brojne gastro radionice, plovidbu Žitnom lađom, kreativne radionice ali i Štrudlu by bike, by horse i by kajak te step by step.

Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest broji više od stotinu, a ove je godine premijerno predstavljena i Teslina štrudla. U sklopu najslađeg festivala u Hrvatskoj u tijeku je i Tjedan štrudle koji se održava na čak četrdeset i dvije lokacije diljem Karlovačke županije.

Najmlađi su se posebno razveselili starim seoskim igrama kamenčkanje i kozečkanje. Dakako Štrudlafest uvijek pazi i na dobru glazbu pa su tako ovogodišnje izdanje začinili Luka Nižetić i Filip Rudan.

Uostalnom kako to izgleda kada se okupe najvjerniji štrudloljupci – pogledajte u fotogaleriji.

FOTO: Dora Jurinčić

Prethodni članakZapočinje projekt “Improve River LIFE”
Sljedeći članakPredstavljena Studija o potencijalu uporabe solarne energije u poljoprivrednom sektoru
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.