Svečanost zatvaranja twinning light projekta “Jačanje kapaciteta unutarnje revizije za provedbu revizija Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP)” upriličena je danas, 19. studenog u Ministarstvu poljoprivrede.  Projekt se provodio proteklih 6 mjeseci od strane mađarske Agencije za poljoprivredni i ruralni razvoj (ARDA) koja je u ulozi države članice u njegovom provođenju usko surađivala s hrvatskom Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), krajnjim korisnikom ovog projekta.

Cilj ovog twinning light projekta, vrijednog 178.711,00 Eura, bila je priprema Republike Hrvatske za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) po pristupanju Europskoj uniji. Projektom su se dodatno osnažili kapaciteti zaposlenika Sektora za unutarnju reviziju APPRRR -a za provođenje zadataka revizije mjera Zajedničke poljoprivredne politike. Provedba projekta pridonijela je nastavku usvajanja potrebnih zakonodavnih mjera u Republici Hrvatskoj i pomoći u uspostavi odgovarajuće strukture revizije vezane za zahtjeve Europske unije.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPoziv za građane: Predstavljanje Operativnih programa
Sljedeći članak2014. Međunarodna godina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Alen
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.