Tradicija koja traje u kontinuitetu sedmu godinu, uz do sada organiziranih 27 autentičnih i po mnogočemu posebnih evenata diljem Hrvatske, se nastavlja. I u 2023. godini biti će ovo za HoReCa sektor nezaobilazni događaj!

Prvi ovogodišnji WINE EnoGASTRO VIP Event „poteći će” 01. ožujka iz Rijeke gdje će u hotelu Bonavia Plava Laguna od 13 sati započeti sedmu godinu evenata.

Nikada veći broj izlagača (55), iznimno veliki interes gostiju (više od 350 prijavljenih a još su dva dana do eventa), izuzetno bogat, vrlo poseban i drugačiji program nego li je to bio slučaj do sada najave su ovogodišnjih edukativnih evenata.

Goste će domaćin Dantes i Ricerca Mercato od 12.30 sati dočekati pićem dobrodošlice likerima Fiuman i Fiumanka kvarnerske tvrtke Suza te vrhunskim pjenušima tvrtke Radgonske gorice. Nakon toga gosti će moći uživati u druženju i raznim delicijama te iznenađenjima partnera -izlagača.

Otvorenje događaja je u 13 sati kada će se obratiti zamjenik župana Primorsko-goranske županije gospodin Petar Mamula, gradonačelnik Grada Rijeke gospodin Marko Filipović, zatim direktorica turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktor turističke zajednice grada Rijeke i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić. Oni su ujedno i partneri i potpora ovom vrijednom edukativnom događaju.

Iznimno bogat program mnogobrojnih predavanja i radionica započinje u 13:45 sati. Sudeći prema interesu te shodno riječima organizatora prostor od 80 sjedećih mjesta biti će malen.

Radionice započinju predstavljanjem kastavske belice pod nazivom Belica – od zaboravljenog do vrhunskog vina koju vode emninentni stručnjaci Dejan Rubeša OPG Plovanić vina, enolog dr. Tomislav Pavlešić i poznati sommelier i ugostitelj i vlasnik Kastavskog hotela Kukuriku Nenad Kukurin. Radi se o degustacijskoj radionici u kojoj će Belica biti sljubljena s kvarnerskom delicijom.

Nakon toga slijedi radionica Digitalni marketing u turizmu i ugostiteljstvuKako biti hit na društvenim mrežama koju vodi mlada direktorica Riječke marketinške tvrtke Loftis.

Nakon navedene radionice imati ćemo po mnogočemu vrlo elitnu govornicu i degustacijsku radionicu pod nazivom Mira i tri mušketira za koju vlada ponajveći interes. Tko su ti mušketiri i hoće li doista biti: Svi za jednog, a jedan za sve – saznati ćemo na radionici!

Prvu seriju radionica zatvara poznati Franckov barista. Osvajač brojnih nagrada World Barista Championship-a, Josip Novačić, održati će predavanje na temu Arabica vs Robusta – Sve što treba znati o kavi.

Od 16 sati na rasporedu je pauza uz druženje s izlagačima te velika gastro edukacijsko degustacijska prezentacija kada će posjetitelji imati priliku kušati mnogobrojna vina sljubljena s gastro ponudom prisutnih izlagača. Ukusno pripremljene zalogaje tvrtki Marfish, Pik Vrbovec, Šuškavci i Dukata  pripremiti će i prezentirati vrhunski Chefovi kuhari Saša Began iz restauranta Foša iz Zadra i Stiven Vunić chef i vlasnik konobe Zijavica, chef Marko Lučić iz PIK Vrbovec i a Šuškavci dimljene delicije pripremati će team kuhara hotela Bonavia Plava Laguna na čelu sa Igorom Lesicom, vinari će pak reći nešto više o posluženom vinima – Radgonske gorice, Vina Prelac, Matić Vina, Ščurek wines i Degrassi, dok će cjelokupna prezentacija biti pod dirigentskom palicom ranije spomenutog Jure Andrijaševića i gospođe Mire Šemić.

Sommelier WSET 3 razine, karizmatični Jure Andrijašević kojega često opisuju kao ljubitelja, predavača i promotora svega što ide u čašu i oko nje, od 18 sati nastavlja program edukacijskih predavanja degustacijskom radionicom pod nazivom Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone.

Moć gostoljubivosti i stjecanje lojalnosti gosta dočarati će nam Sanja Krmpotić, konzultantica u ugostiteljstvu i hotelijerstvu koja s velikom strašću i emocijom nastoji unaprijediti hrvatsku eno-gastro scenu već dugi niz godina.

Slijedi nam kratka radionica također usko povezana s gostima Vaših objekata te će nam tako Ivan Boban predstaviti Važnost odabira dobre glazbe u hotelima i ugostiteljskim objektima.

Zatim nastupa duet sastavljen od zaljubljenika u masline. Deni Červar i Andrea Brečević svoje će osebujno znanje iz proizvodnje maslina podijeliti gostima i provesti ih kroz edukativnu degustacijsku radionicu Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u gastronomiji.

U posljednjoj radionici sudionici će imati priliku upoznati se s Brewtigom – riječkom tvrtkom za veleprodaju i maloprodaju hrvatskog craft piva. Kroz radionicu “Pivski vodič kroz Hrvatsku” gosti će imati priliku degustirati neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih craft piva iz raznih hrvatskih regija, kroz specifične korake korištene u profesionalnom BJCP suđenju kvalitete piva.

Nakon mnogo kvalitetnih radionica i stečenog znanja ponovno nam je na rasporedu veliko druženje s izlagačima, predviđeno za komunikaciju, upoznavanje, degustiranje, poslovno povezivanje i mnoge druge svrhe. U 21:30 izlagački prostor se zatvara, nakon čega predstoji zahvala uzvanicima od strane tima Wine EnoGastro Vip Event-a.

Posebnost događaja ogleda se i u činjenici da je organizator i u 2023. godini u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim uzvanicima omogućio potpuno besplatno sudjelovanje:

  • besplatan ulaz za uzvanike,
  • besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova),
  • besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije,
  • besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije – Cooking show.

Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, TZ Kvarnera i TZG Rijeke i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kao i nekoliko općina, gradova i turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Više informacija o samom događaju, programu i predavačima možete pronaći na web stranici  dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine EnoGASTRO Vip Eventa.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine,…) za besplatno sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na info@dantes.biz

Prethodni članakJe li ekološko gospodarenje održivo?
Sljedeći članakProljetna sjetva ratarskih kultura (2)
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.