Ministarstvo poljoprivrede je 4. travnja 2023. godine, u postupak e-savjetovanja s javnošću uputilo prijedlog Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Republike Hrvatske za 2023., u ukupnoj vrijednosti od gotovo 4 milijuna eura.

Naime, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. donijela Zaključak o mjeri potpore male vrijednosti poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja, kako bi se ublažili negativni gospodarski učinci na njihovo poslovanje.

Predmet Programa je dodjela potpora mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima (trgovačko društvo i obrt) u obliku namjenskih bespovratnih sredstava za ulaganja u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Gornja granica potpore male vrijednosti koja se po državi članici dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Savjetovanje je otvoreno do 18. travnja 2023. i dostupno na poveznici.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje