src=

 

Poljoprivredni fakultet u Osijeku 17. ožujka postat će centar okupljanja svih generacija poljoprivrednog ciklusa koji će se okupiti na 1. poljoprivrednoj konferenciji „Slavoniki“ pod motom „Inspiriramo poljoprivredu!“.

Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede prof. dr. sc. Davor Romić. Neke od tema na konferenciji su suradnja EU s poljoprivrednicima, poticaji razvojnih banaka, primjeri dobre prakse iz EU, izazovi hrvatske poljoprivrede, proizvodnja ječma i mogućnosti OPG-ova, budućnost OPG-a u Hrvatskoj, poljoprivredni usjevi i uloga gnojiva u održivoj proizvodnji i stočarstvo. Sve ove teme na okruglim stolovima okupit će vodeće stručnjake na tom području. Institucionalni partner konferencije je Europska banka za obnovu i razvoj.

Konferencija se organizira uz partnersku potporu Agronomskog i Poljoprivrednog fakulteta te Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Svoj dolazak potvrdilo je 140 OPG-ova iz gotovo svih hrvatskih županija. Konferenciji će također prisustvovati 50 studenata Agronomskog fakulteta, 50 studenata s osječkog Poljoprivrednog fakulteta, a posebni gosti konferencije su učenici dviju srednjih poljoprivrednih škola iz Osijeka i Vinkovaca. Tako će na jednom mjestu biti prisutne sve generacije, od onih koje predstavljaju budućnost hrvatske poljoprivrede do one koje su stvorile nove smjernice hrvatske poljoprivrede.

Organizator konferencije je udruga Zemlja i ljudi.

Više na www.slavonika.org ili na
Facebook stranici https://www.facebook.com/konferencija.slavonika.

Dodatne informacije
Mateja Kalinić
članica organizacijskog odbora Slavonike
mateja.kalinic@aprioriworld.com
01/ 5620-523

Prethodni članakPodnošenje zahtjeva za Izravnu potporu 2016.- počinje u ponedjeljak 7. ožujka
Sljedeći članakKako razdvojiti frakcije kod destilacije?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.