Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru, društvenu memory igru za velike i male te edukativni video “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.

U brošuri možete naučiti više o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta i kako izgleda njihovo sjeme.


Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom. Oni će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.

Pozivamo i vas da pogledate edukativni video te se informirate o osnovama skupljanja i čuvanja sjemenja na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=7WANgwnlid0

Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama i skupljanju sjemenja? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola. One će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima. Stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati?  

Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati?

Od  06.10.-18.10.2022. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: 

Kakve aktivnosti provodite s učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te očuvanja bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi?

Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  19.10.2022.  kreirati album fotografija. Tamo će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 19.10. do 28.10.2022. do 12 sati album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

Nagradu (memory igra, brošura i komplet od 5 sorti sjemenja iz Biovrta) dobiva 10 prijavljenih

5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni 31.10.2022.

Kako se prijaviti?

1 fotografiju ( i nikako više i ne kolaž! obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured@biovrt.com  do 18.10.2022.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite u objavljenom pozivu na www.biovrt.com 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost. Stvarajmo zajednicu koja razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane. Također u svrhu postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje