Poštovani,

ovim Vas putem obavještavamo kako su nas brojni poduzetnici s područja grada Osijeka obavijestili o tome da ih obilazi muškarac koji se predstavlja kao zaposlenik HGK i nudi memorijski štapić (USB stick) s Paketom osobnih podataka pravnih subjekata Republike Hrvatske. Upozoravamo Vas da je posrijedi prevara te da ništa ne preuzimate i ne potpisujete.

Također, često nas kontaktiraju poduzetnici kojima pristižu ponude za uvrštavanje njihovih podataka u različite međunarodne i domaće baze podataka ili adresare. I u ovom slučaju naglašavamo važnost opreza i čitanja svega što piše u dokumentima koji Vam se nude na potpis (pa i onoga što piše najsitnijim slovima ili na samom kraju teksta).

U posljednje vrijeme, suglasnost za objavu podataka od poduzetnika se traži telefonski. Savjetujemo Vam da prilikom telefonskoga kontakta ne dajete nikakvu izjavu koja bi se mogla protumačiti kao potvrda ili pristanak, nego da se ogradite od odgovora tako da ne pristajete ni na što dok ne dobijete pisanu ponudu koju ćete nakon toga proučiti te odlučiti hoćete li je prihvatiti ili odbiti.

U gotovo svim ovakvim slučajevima pokazalo se da su poduzetnici svojim potpisom ili usmenim pristankom preuzeli i financijske obveze, od kojih se neke protežu i na nekoliko narednih godina.

Pozivamo Vas da se za sva pitanja i nejasnoće, u ovom ili sličnim slučajevima, obratite najbližoj županijskoj komori ili Središnjici HGK, čije kontakte možete pronaći na adresi http://www.hgk.hr/kontakti-hgk.

S poštovanjem,
Hrvatska gospodarska komora

Prethodni članakLokalnim akcijskim grupama isplaćeno 933 tisuće kuna iz IPARD-a
Sljedeći članakAutomobil i bračna stečevina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.