Sveučilišni udžbenik Voda u agroekosustavima namijenjen je studentima raznih studija agronomije te zainteresiranim čitateljima srodnih prirodnih i tehničkih struka i disciplina (npr. šumarstva, ekologije, geologije, građevine, hidrotehnike) da bi se približila uloga i važnost vode u (agro)ekosustavima.

Udžbenik je većim dijelom usmjeren na vodu u agroekosustavima biljne proizvodnje s intencijom urednika i autora da se obuhvati i suvremenim spoznajama „osvježi“ gradivo temeljnih nastavnih programa Zavoda za melioracije (Poljoprivredne melioracije, Odvodnja, Navodnjavanje, Vodni režim supstrata u zaštićenom prostoru i dr.). Sadržajno, udžbenik je organiziran unutar sedam tematskih poglavlja, te popis skraćenica i indeks pojmova.

 

Knjiga se može naručiti na brojeve telefona 01/2393 752 i 01/2393 854, te e-mail: gondrasek@agr.hr , dok se studentima odobrava poseban popust od 50 %.

 

G.L.

 

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakIstarski pršut dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla
Sljedeći članakNatječaj za posao u tvrtki Sjeme d.o.o.
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.