U subotu 30.04., u sklopu projekta „Školska banka sjemena za budućnost“, udruga Biovrt je zajedno s partnerskom školom na projektu – Područnom školom Novo Selo Rok organizirala volontersku radnu akciju. Zajedno s školskim osobljem Područne škole N.S.Rok, učenicima i njihovim obiteljima uredili smo postojeći školski vrt i voćnjak te uredili prostor oko nove učionice na otvorenom.

U školski voćnjak posađene su nove stupaste i patuljaste jabuke. Tako smo još više povećali raznolikost voća u našem školskom voćnjaku. Ispod voćaka su napravljene nove gredice na koje su presađene vrtne jagode. Posađeno je i dodatno ukrasno grmlje u živicu za korisne kukce i ptice. Postojeća je obrezana i oplijevljena.

Nedavno je školsko dvorište bogatije i za učionicu na otvorenom. U subotu su volonteri oko učionice navozili i poravnali zemlju te ju tako pripremili za izvođenje nastave na otvorenom.

Također, školski vrt je bogatiji za nekoliko sorti povrća i začinskog te ljekovitog bilja. One su dobivene od obitelji učenika na čuvanje u našem školskom vrtu. Sve je to posađeno i posijano u subotu.

Školski vrt i ostali sadržaj u okolišu škole stoje na ponos cijele lokalne zajednice, a edukativni sadržaji u njima odgajati će o životu u skladu s prirodom i ove i buduće generacije škole.

 class=

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPredavanje o slatkom pelinu
Sljedeći članakZahtjevi za isplatu rada regionalnih organizacija vinara do 15. srpnja 2022.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.