Zagreb, 1. listopada 2014. – Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2014. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente. Za 50 novih stipendista te 175 starih koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2014./2015., Zagrebačka županija je osigurala 2.350.000 kuna.

 

Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su armirač, autolakirer, bravar, elektroinstalater, fasader, kuhar, krovopokrivač, mesar, obućar, stolar, staklar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar. Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 10 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 10 stipendija.

 

Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na Internet stranici Zagrebačke županije.

 

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se do 15. listopada 2014. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendija“ ili osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije (Zagreb, Ulica Ivana Lučića 2a, soba 13) radnim danom od 8:00 do 12:00 sati. Tekst natječaja i prijavni obrazac možete pronaći na web stranici Zagrebačke županije: www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-492 width=01/6009-492.

Prethodni članakZa izgradnju fotonaponskog sustava 61 tisuća kuna iz IPARD-a
Sljedeći članakLupinasto voće – Isplativost proizvodnje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.