Kreće isplata 7,2 milijuna kuna bespovratnih potpora za 212 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2017. godini.

Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika i za žene poduzetnice, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 26. travnja do 29. svibnja 2017. godine, mogli su se javiti mikro i mali subjekti malog gospodarstva, a za pojedine mjere i srednji subjekti malog gospodarstva koji su registrirani isključivo kao obrti, koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se realizira na području Zagrebačke županije. Ukupno je zaprimljeno 308 zahtjeva, od kojih je odobreno 212 potpora. Bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija možete pogledati na web stranici Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod rubrikom Natječaji.

„Početkom godine za ovaj smo natječaj osigurali 3,2 milijuna kuna, ali zbog velikog interesa poduzetnika nedavno smo rebalansom proračuna sredstva povećali za 125 posto tj. na ukupno 7,2 milijuna kuna. Tim bespovratnim sredstvima želimo pomoći našim poduzetnicima koji iz godine u godinu ostvaruju iznimne rezultate u poslovanju i Zagrebačkoj županiji osiguravaju status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj , kao i status županije koja dugi niz godina u državni proračun više uplaćuje nego iz njega uzima“– izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije ističu kako je u tijeku priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Poduzetnici kojima je dodijeljena potpora mogu odmah započeti s nabavom, ne moraju čekati dostavu ugovora. Više informacija o korištenju potpora može se dobiti putem elektroničke pošte na adresu: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr.

Rok za korištenje potpore i dostavu izvještaja je 31. prosinca 2017. godine.

Prethodni članakKako se vrši procjena izmjere kilaže svinja?
Sljedeći članakZašto da i zašto ne uzgajati lozu iz reznica?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.