Započela je gradnja prve ULO hladnjače u Republici Hrvatskoj koja neće biti u vlasništvu velikih trgovačkih lanaca, nego malih i srednjih proizvođača. Radi se o najiščekivanijoj poljoprivrednoj investiciji u Zagrebačkoj županiji zahvaljujući kojoj će domaći proizvođači moći plasirati voće i povrće na tržište cijele godine, a ne samo sezonski i time konkurirati trgovcima. Radovi na ULO hladnjači Distributivnog centra za voće i povrće vrijedni su 27 milijuna kuna, a 90% investicije financira se novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

Pozivamo Vas da, zajedno s predstavnicima Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i Distributivnog centra za voće i povrće obiđete radove na gradnji ULO hladnjače u:

 

utorak, 16. svibnja 2017. godine

u Radnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici

(Rakitovec 244 b)

s početkom u 10:00 sati.

Prethodni članakLjekovita imela i njezino korištenje
Sljedeći članakPoziv na Dane karijera i Dan očaranosti biljkama na Agronomskom fakultetu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.