Obavještavamo sve zainteresirane da se zatvara interventni otkup obranog mlijeka u prahu po fiksnoj cijeni, a otvara se natječajni postupak za otkup. Ukupna količina obranog mlijeka u prahu ponuđenog za interventni otkup po fiksnoj cijeni dosegnula je maksimum od 109 000 tona stoga se interventni otkup obranog mlijeka u prahu po fiksnoj cijeni zatvara. Ponude zaprimljene 31.3.2016. se prihvaćaju uz primjenu koeficijenta 60,09%.  Sve ponude zaprimljene 1.4.2016. i kasnije se odbijaju te se otvara interventni otkup obranog mlijeka u prahu po natječajnom postupku do 30.9.2016. Rok za podnošenje prijava na prvi natječaj je 19.4.2016. u 12h po Briselskom vremenu. Rok za podnošenje ponuda za slijedeće natječaje je prvi i treći utorak u mjesecu (do 30.9.2016.) do 12h po Briselskom vremenu.

Provedbenu uredbu Komisije možete vidjeti ovdje: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?qid=1460106627486&uri=CELEX:32016R0482

Prethodni članakKad se plaća komunalni i vodni doprinos?
Sljedeći članakIntegrirani pristup suzbijanju viline kose
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.