Autori, vrhunski stručnjaci, uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta, naglašavaju važnost plodosmjene, odabira certificiranog sjemenskog materijala, spominju značaj, hranidbenu i zdravstvenu vrijednost opisanih kultura te morfološka svojstva pojedinih dijelova biljaka. Nadalje, u priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz hraniva i gnojidbu, sortiment, njegu, važnost navodnjavanja, proizvodnju presadnica, sadnju te mehanizaciju koja se koristi kod gomoljastog povrća. Važna stavka u cjelokupnom procesu proizvodnje jest dorada, pakiranje i skladištenje navedenih kultura koje su opisane u ovom priručniku. Vodič za prepoznavanje bolesti, štetnika i korova na krumpiru, batatu, čičoki, jamu i đumbiru proizvođačima, ali i hobistima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju i usmjeriti ih na pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja, tj. pesticida.
Home Stručna izdanja PROIZVODNJA KRUMPIRA I OSTALOG GOMOLJASTOG POVRĆA
PROIZVODNJA KRUMPIRA I OSTALOG GOMOLJASTOG POVRĆA
10,00€ s PDV-om
Autor(i) | doc. dr. sc. Božidar Benko, mr. sc. Milorad Šubić |
Opseg | 88 str. u boji |
Uvez | broširani |
Godina izdanja | 2017. |
Drugi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće koji obrađuje uzgoj krumpira, batata, čičoke, te egzotičnijih kultura: jama i đumbira, dati će sve odgovore vezane uz cjelokupnu tehnologiju proizvodnje te zaštitu od najčešćih biljnih bolesti i štetnika koji se mogu pojaviti na navedenim kulturama, ali i korova koji mogu predstavljati značajan problem u proizvodnji. Je li i na koji način moguće proizvoditi navedeno povrće u RH, odgovoriti će vam ovaj sistematizirani priručnik.
Dodatne informacije
Težina | 0,222 kg |
---|
3 recenzije za PROIZVODNJA KRUMPIRA I OSTALOG GOMOLJASTOG POVRĆA
Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.
Arsen (Potvrđen vlasnik) –
Dosta poučna literatura
Mladen (Potvrđen vlasnik) –
Goran Putnik (Potvrđen vlasnik) –