Županijska komora Pula organizirala je od 6. do 8. veljače 2015. u Domu hrvatskih branitelja 22. tradicionalnu izložbu Histria na kojoj je 120 izlagača predstavilo kvalitetne hrvatske proizvode, ponajprije hrane i pića. Osim OPG-ova, obrta i obiteljskih tvrtki iz 12 hrvatskih županija bilo je i nekoliko izlagača iz Slovenije i Italije. U sklopu svečanog otvorenja izložbe Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske i vlasnica Ville Soši iz Umaga, predstavila je Istarsku zlatnu kroštulu, koja se kandidira za Guinessovu knjigu rekorda. U okviru ovogodišnje Histrije održano je nekoliko radionica, foruma i okruglih stolova.
Uz već poznati asortiman hrane i pića, predstavljeno je i 40. novih proizvoda na koje HGK- Županijska komora Pula zadnjih godina skreće posebnu pozornost. OPG Franko Hrelja iz Pule izložio je namaz od masline i domaći ajvar, a OPG Branka Kovać iz Poreča, predstavila se s proizvodnjom medova (ekološki certificirani) i pripravaka na bazi meda sa samoniklim biljem. Iz Cernika kod Nove Gradiške, na Histriju je došla Vera Sokić s proizvodima od tjestenine. Osim brašna od durum pšenice uključeno je i ljekovito bilje (kopriva, gljive i drugo). Njezin novi proizvod je pekmez od luka. S Novim proizvodima (bijela krem ploča s brusnicom i choco royal ratluk orah) sudjelovao je Vasiljev d.o.o Vera iz Vukovarskom-srijemske županije, dok je pulski proizvođač Vrchoco posjetiteljima ponudio bijelu čokoladu s istarskom smrikvom. Bisera Pudić, sa svojom tvrtkom Blondi d.o.o. iz Sv. Kirina (općina Svetvinčenat), predstavila se s biljno voćnom marmeladom i prirodnim sirupom i džemom od naranče i artičoke. S proizvodima od aronije, bobičastog voća kojem se pripisuje blagotvorno djelovanje, predstavili su se Igor Frljužec iz Jakovlje kraj Zagreba i Marijana Finderle iz Umaga. Dubravka Orlić – Bašlin iz Vodnjana, sa svojom tvrtkom Svijet biljaka nastupila je s prirodnom kozmetikom pod nazivom Fitoaroma. Ova tvrtka ima vlastitu destileriju i proizvodi sadnice lavande, smilja, kadulje, komorač i ostalih mediteranskih biljaka. Ilija Jelavić, vlasnik obrta AS, iz Županje i Nedeljka Damjanović, iz Štitara kraj Županje, vlasnica OPG Damjanović kulen, izložili su više slavonskih specijaliteta (kulen, kulenova seka, kobasice, čvarci, domaća mast, rebra i drugo). Posjetiteljima Histrije ponuđeno je i toplo vino, a to je pripravio OPG Franjo Stanišić iz Zagrebačke županije.