Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 8. prosinca 2021. , održat će se treće izdanje konferencije ˝Digitalna poljoprivreda˝ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Konferencija ima 4 tematska sklopa: ˝Što očekuje Hrvatsku u digitalnoj poljoprivredi˝, ˝Hrvatska i digitalna poljoprivreda- javni i privatni sektor˝, ˝Međunarodni primjeri iz prakse na području digitalne poljoprivrede˝ i ˝Akademska zajednica, studenti i digitalna poljoprivreda˝. Konferenciju će otvoriti i na njoj govoriti ministrica poljoprivrede, gospođa mr. sc. Marija Vučković, a programski se u hibridnom obliku očekuje 9 domaćih predavača i 9 stranih predavača te panel na kojemu će sudjelovati studenti. 

-Transformacija, ali i opstanak poljoprivredne zajednice ovisi o digitalnim rješenjima koja već danas učinkovito pružaju potporu poljoprivrednicima u boljoj učinkovitosti i efikasnosti upravljanja. Pametna sela predstavljaju novi koncept, a za sve to potrebno je educirati i informirati se kako bi hrvatska poljoprivreda bila konkurentnija u budućnosti. Zato je tu  konferencija Digitalna poljoprivreda koja bez kotizacije pruža mogućnost sudionicima da saznaju o mogućnostima i rješenjima s kojima se danas susrećemo na domaćem i međunarodnom tržištu. Isto tako čuti će se i o strateškim smjernicama Ministarstva poljoprivrede, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora treće po redu konferencije Digitalna poljoprivreda Danijel Koletić.

Suorganizator ove konferencije je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji će se obratiti veleposlanici Republike Austrije, Republike Italije i Češke Republike iz čijih zemalja dolaze međunarodni predavači.

Prijave su u tijeku na službenim web stranicama www.inspiriramo-poljoprivredu.com.

digitalna poljoprivreda

Prethodni članakŠkolska shema 2021/22 – objavljeni popisi dobavljača i nabavne cijene
Sljedeći članak„Spasimo pčele i farmere“
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.