Nadjev:
✦350 ml soka od naranče
✦1 puding od vanilije
✦30 g šećera
✦100 g kiselog vrhnja
✦ribana korica naranče
Priprema: U soku od naranče skuhati puding sa šećerom. U vruće dodati kiselo vrhnje i ribanu koricu naranče. Ostaviti da se malo ohladi dok se priprema biskvit.
Biskvit:
✦150 g maslaca
✦100 g šećera
✦3 jaja
✦ribana korica naranče
✦50 g kiselog vrhnja
✦1 žličica ruma (5 ml)
✦150 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦50 g kakaa
Priprema: Miksati maslac sobne temperature sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje miksajući. Dodati koricu naranče, kiselo vrhnje i rum. Na kraju dodati prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 30 x 20 cm i po smjesi za biskvit žlicom stavljati nasumično nadjev. Promješati pomoću čačkalice za mramorni efekt.
Posip:
✦50 g maslaca
✦100 g brašna
✦2 vanilin šećera
✦1 žličica začina za medenjake (ili cimeta)
Priprema: Maslac sobne temperature prstima sjediniti sa šećerom, brašnom i začinom u mrvičastu smjesu. Posipati po kolaču i peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C, oko 30 minuta. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji brzi kolači