Podloga:
✦200 g mljevenog Oreo keksa
✦30 g krem sira
✦60 g otopljenog maslaca
✦1 žlica šećera u prahu
Priprema: Pomiješati sve sastojke i utisnuti u kalup promjera 20 cm. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦200 g borovnica
✦30 g šećera
✦1 žlica limunovog soka
✦300 g krem sira
✦80 g šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
✦250 ml vrhnja za šlag
✦1 vrećica mljevene želatine
Priprema: Borovnice, šećer i limunov sok kuhati 2 – 3 minute pa izgnječiti i ostaviti da se ohladi. Izmiksati krem sir sa šećerom u prahu i aromom pa dodati vrhnje za šlag i miksati dok krema ne postane čvrsta. Dodati ohlađene borovnice i umiksati i njih. Želatinu pripremiti prema uputi s vrećice i dodati ga u kremu tako da se u želatinu prvo umiješa žlica kreme pa sjedini s ostatkom kreme. Kremu rasporediti po podlozi i vratiti u hladnjak.
Ganache:
✦80 ml vrhnja za šlag
✦50 g čokolade za kuhanje
✦50 g mliječne čokolade
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja. Dodati obje vrste čokolade i pjenjačom miješati dok se ne otopi. Preliti po kremi i ukrasiti po želji. Držati u hladnjaku najmanje 3 sata prije posluživanja.
Recept iz knjige Moji brzi kolači